lauantai 16. marraskuuta 2013

Kuvien kera

Pari kertaa on tullut tänään jo tallilla viihdyttyä. Aamulla seitsemältä kävin laittamassa hevoset ulos ja tekemässä päivittäiset tallityöt. Ajelin kotiin aamupalalle ja puolen kymmenen aikaan otin suunnan uudestaan tallille.

Puskettuani kahdeksan kärryllistä märkää lantaa tarhasta lantalaan, oli aika ruveta operoimaan Viivin päivittäinen liikutustuokio.

Viivin seistessä käytävällä kiinnitin jälleen huomiota oikean takajalan asentoon ja kuvailinpa sen myös teille kun kerrankin oli riittävästi valoa ottaa puhelimella kuvat.

Tämä ensimmäinen setti kuvia on tilanteesta, johon Viivi luonnostaan pysähtyi. Se ei kokenut mitään tarvetta korjata asentoaan. 

Minä pyysin asennon korjausta ja alla olevaa sain.Vielä pieni siirto. Näissä kuvissa jalan asento on tällä hetkellä paras mahdollinen.


Tämän saman kavion Viivi oli kasvattanut kieroon edellisten kengitysten välillä. Eläinlääkärin mukaan tämän jalan ongelmat tulevat sidekudoksen pienestä vauriosta (ultrattu). Oma aika iso kysymys on: Näinköhän?

Tein muutamia puomiharjoituksia, jotta Viivi hieman nostelisi jalkoja. Kyllä se sen verran nostaa, että se pääsee puomeista yli vaikka välillä kopsuttelikin. Uusille lukijoille siis tiedoksi, että Viivi on entinen kisahevonen (pääasiassa este), jolla on yksittäisenä hypätty 130. Se rrrrakastaa hyppäämistä.

Puomiharjoitusten jälkeen hieman juoksuttelin liinassa. Käynti oli lyhyttä; pääasiassa kavionjälkeen, välillä hieman pidempää askellusta. Viivillehän tyypillistä on astua 2-3 kavionmittaa yli. Ravi oikeaan kierrokseen oli hieman irtonaisempaa kuin vasempaan, mutta läpi liikutuksen ilme ja koko olemus oli väsynyt ja haluton.

Kyllästyttääkö kenttä?

Suuntasin pellolle tien toiselle puolelle. Ei mitään muutosta olemuksessa. Väsynyt ja haluton. Se olisi mielellään vain syönyt. Näissä kuvissa on protesti ruokailun kieltämisestä, mutta silmien ilme näkyy hyvin.


Yhden pystykorvaisen kuvan onnistuin sentään saamaan.


Pääsimme sentään aurinkoisella säällä ulkoilemaan eikä tarvinnut kestää pimeää tai vesisadetta. Kaikista vastoinkäymisistä tänään mieli on kohtalaisen seesteinen. Toiveikkuus on kadoksissa, mutta kummasti tuo aurinko auttaa mielialaa ja tämän tilanteen kestää paremmin.

Aurinkoista viikonloppua!

1 kommentti: