torstai 4. heinäkuuta 2013

Satulasta ja kaviosta

Nyt on satula haettu levityksestä. Kohta olen lähdössä tallille ja saan satulan testattua - toivottavasti menisi kerrasta kohdalleen :). Leveys oli mitattu Viivin selästä rautalangalla ja piirretty kuvio paperille. Firma kuitenkin samaan hintaan levittää lisää mikäli on tarvetta. Mä kuitenkin alla käytän toisinaan paksuhkoakin huopaa ja aina geeliä.

Kengittäjältä oli M. kysellyt kaviosta kun itse olin töissä. Kärsivällisyyttä vaan kehiin ja ratsastusta alustoilla, joissa Viivin on kiva mennä -> kenttä. Eikä pidä vaatia asioita, joissa huomaa sen reagoivan kavioon. Oletushan on, että kyse on kaviosta, koska siitä se aristava kohta löytyi. Lisäksi kanta oli ollut aika "muhennosta" jo aiemmin eli tästä hyvinkin voi olla kyse. Mun mielestä se on aristanut sitä juurikin silloin kun joku kova on painanut kannalle tai kuten maastossa arkomiskohdissa oli aina irtokiviä. Siis ei semmosta pientä hiekkaa vaan kova vesisade oli nostanut tiestä esiin oikeasti isompaa irtokiveä.

Jos oikein kakka tuuri kävisi niin tää ei menisi kärsivällisyydellä ohi ja sitten pitäisi lähteä tutkimaan.

Mikäli en hevosta olen ihan väärin lukenut niin sille laukka on miellyttävämpää kuin ravi ja ravivoltit oikealle ovat ikävimmät. Laukassa painoa tulee enemmän takaosalle ja ravissa me taas helposti mennään etupainoisiksi.

Sitten on vielä liian kapean satulan vaikutus, joka on voinut kertauttaa etujalankin kipuilua, koska on painanut sekä lapoja, että ristiselkää. Se on se lumipalloefekti. Väärin painottunut satula on myös voinut ohjata mua väärään asentoon (entistä etupainoisemmaksi), jolloin etujaloilla on ollut liikaa painoa. Viimeksi satula kallistui vasemmalle, jolloin oikea istuinluu siirtyi painamaan hevosta oikealta puolelta. Niin että kaikki voi vaikuttaa kaikkeen.

Nyt katellaan kaikessa rauhassa - vähän jänskättää, että miten satula istuu ja miten Viivi siihen vastaa jos se on sopiva :). Ei muuta kun testaamaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti