sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Osteopaatille

Tallin toista hobusta kävi perjantaina hoitamassa osteopaatti. Kokemus hänestä oli hyvä, joten ensi torstaina on Viivin vuoro.

Oikealla puolella on edelleen joku juttu. En kuitenkaan tiedä onko se itse kavio (enää) vai onko niin, että kipupiste on siirtynyt, koska Viivi on jonkin aikaa varonut kaviota. Lisäksi oli se liian kapea satula, joka makasi jo takaa selän päällä... Haluan, että Viivi käydään kokonaisvaltaisesti läpi.

Eilen liinassa juoksutellessani mietin, että etujalkojen lihaksissa saattaa hyvinkin olla eroa - tai sitten kuvittelen. Oikean etujalan lihas (linkin kuvista alempi, nro. 17) näytti mielestäni liikkeessä tiukemmalta kuin vasen. Vasen oli pyöreän ja pehmeän näköinen. Viivi on myös liinassa haluton oikeaan kierrokseen viemään päätä pitkäksi aikaa alas. Vasemmassa kierroksessa se saattaa hölkötellä pitkät pätkät turpa maata viistäen, mutta oikeassa se käyttää turvan maassa muutaman askeleen ajan ja nostaa takaisin ylös.

Varsinaista ontumista Viivillä ei ole, nämä ovat taas niitä havaintoja, jotka tekee kun tuntee hevosen.

Kuten olen aiemminkin maininnut; koska olen ratsastaessa pudonnut lantiosta vasemmalle, on satula herkästi valunut sinne myös ja näin ollen oikea istuinluuni painanut selkää. On siis hyvin mahdollista, että tuon kaviohomman lisäksi oikean puolen lihaksisto on kipeytynyt.

Satula muuten sopi levityksen jäljiltä. Geeli ehkä aavistuksen vielä nostaa sitä edestä pystympään kuin olisi tarve, mutta kovien toppausten vuoksi en voi jättää geeliä pois. Ilman mitään "alusia" satula istui selkään kuin nakutettu. Siispä kunhan saan satulan uudelleen topattua, voi geelin jättää pois ja satula on tasapainossa. Enempää sitä ei siis kannata tällä erää levittää.

Siispä nyt kun satula on muokattu ja kaviolle tehty kaikki voitava, päätin pyytää osteopaatin käymään Viivin läpi. Ihan loistohomma on, että saatiin aika jo viikon päähän. Aion liikuttaa sitä kevyesti sitä ennen ja tehdä asioita, joissa se tuntuu hyvältä. Tänäänkin ratsastin, mutta pääsääntöisesti käyntiä.

Lukaiskaapa Elämäntapana hevoset -blogista Suvin loistava kirjoitus: Kuka osaa ratsastaa osa II. Kirjoitus on täyttä asiaa!

Hevosen kokoamisesta mielestäni erittäin hyvää (englannin kielistä) tekstiä Theresa Sandinin sivuilla.

Omassa päässä pyörii tällä hetkellä paljon asiaa siirtymisistä. Kunhan saan ne jalostettua johonkin järkevään muotoon, jaan ne tännekin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti