sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Käsittelyn tuloksia

Jännitti tänään ihan hirveästi. Viivi oli torstain käsittelyn jälkeen vapaalla, samoin perjantain. Eilen vuokraajamme kävelytti Viiviä ja tänään oli aika laittaa tamma liinaan ilman mitään rensseleitä eli riimu vaan päässä. Mietin, että mitäs sitten jos mitään muutosta ei näy.

Viivi oli aluksi haluton liikkumaan, mutta pyysin siltä reippaampaa käyntiä. Ravista se siirtyi muutamien askelten jälkeen käyntiin. Se oli ensin juurikin oikeassa kierroksessa, oikea puolihan antoi kipureaktiot ja oikealla oli se kavio-ongelma.

Pyysin käynti-ravi-käynti -siirtymiä saadakseni lihaksiston lämpenemään. Pyysin myös reippaampaa ravia ja pikkuhiljaa se venytti turpaa maahan, nosti ylös ja venytti uudelleen. Näytti oikeasti siltä kuin sillä olisi syttynyt lamppu päässä - ei tunnu pahalta. Sitten se ravasi pitkän pätkän turpa maata viistäen ja pyysin käynnin. Vaihdoimme suuntaa.

Tulokset oli seuraavat: Käynti pidentyi, eteenpäinpyrkimys lisääntyi, Viivi venytti turpaa maahan, laukat oli puhtaat molempiin kierroksiin ja minkäänlaista arkomista oikeassa jalassa en huomannut. En edes siinä vaiheessa kun kävelytin sitä pihatiellä (yhdessä kohtaa irtokiviä) ja pätkän asfaltin reunaa :).

Juoksutin ehkä n. 20 min, jonka aikana pyysin välillä reippaastikin eteen ja Viivi näytti nauttivan liikkumisesta ihan suunnattoman paljon. Lopulta sitä piti jo toppuutellakin. Tuli tunne, että siinä kävi juuri niinkuin osteopaatti arveli: Hevosen piti löytää itsensä uudelleen ja ymmärtää, että enää ei tunnu kurjalta!

Liikutuksen jälkeen se ei näyttänyt väsyneeltä kuten se on jonkin aikaa ennen käsittelyä tehnyt. Se on näyttänyt liian väsyneeltä.

Tästä alkaa sitten varsinainen työ. Nyt ratsastellaan kevyesti pyytäen hyvää ja irroittavaa liikettä, jossa hevonen saa oikeasti venyttää itseään. Kun tuntuu, että se liikkuu hyvin, lopetetaan. Näin hevosen kroppa saa edelleen mahdollisuuden korjata itseään. Toivottavasti osaan tehdä asiat oikein.

Huomenna sitten selkään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti