tiistai 5. maaliskuuta 2013

Aurinkoa risukasaan

Viivin ruokahalu on selvästi parantunut :). En ollut nähnyt sitä pariin iltaan iltaheinillä, mutta eilen kävin tekemässä iltatallin. Viivi tarrasi heinäverkkoon kiinni ihan eri intensiteetillä kuin aiemmin. Samoin sillä oli tänään aamulla reippaampi askel heinäkasalle kuin mitä olen hetkeen nähnyt :). Siispä todella aurinkoa risukasaan!

Karsina on siistiytynyt takaisin "Viivin karsinaksi". Viivihän on poikkeuksellisen siisti tamma, joka tekee lähes kaiken yhteen läjään. Jo pitkän aikaa karsina on ollut aivan kaaoksessa ja purua on kulunut valtavat määrät.

Harjaaminenkin äkäilyttää nyt vähemmän. Ei se edelleenkään vatsan harjaamisesta pidä, mutta siitä se ei ole oikein koskaan pitänytkään. Äkäily on ollut viime aikoina kuitenkin poikkeuksellisen kovaa ja tuntuu, että tammaa on koko operaatio harmittanut.

Veden juonti alkaa normalisoitua samaan rytmiin kuin ennen: suurin osa yöllä ja päivällä vähemmän.


 Kuvat lauantailta

Yöheinien syöttämistä jatkan pienisilmäisestä verkosta, jotta vatsassa on ruokaa pidempään. Pudotin nyt vuorokauden heinämäärän kahdestatoista kilosta yhdeksään kiloon, koska vatsa on Viivillä selvästi pyöristynyt liikunnan vähäisyyden vuoksi. Viiviä on pääsääntöisesti kävelytetty lähes joka päivä, jotta aineenvaihduta pysyy toiminnassa, mutta normaaliin arkeen verrattuna on liikutus tosi kevyttä. Nyt aion kuitenkin ruveta käynnissä sitä ratsastamaan.

Olen kyllä tosi toiveikas jatkon suhteen, mutta kun hevosesta on kyse, ei koskaan tiedä mitä huominen tuo tullessaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti