lauantai 24. maaliskuuta 2012

Satula :)

Kuulkaas! Meillä on nyt satula :). Parista voitiin jopa valita.. Anne toi viikko sitten perjantaina ensin ihmeteltäväksi saksalaisen Lemetexin. Satula oli yleissatula paneelitoppauksilla. Paneelitoppaukset ovat kovat ja vaativat alle paljon pehmuketta. Satula oli myös ratsastajalle melko kova... Olin vielä epävarma muutoinkin satulan sopivuudesta kun selässä kävin. Sovittiin, että Anne katsoo satulan viikon kuluttua (eli eilen) niin, että olen selässä.

Anne tuli eilen tallille ja kiikutti samalla kainalossaan Kieffer Aachen -satulan. Jos nyt sitten heitetään se sinne selkään... Sehän istui myös. Kömmin itse käytävällä perästä selkään, jotta satulan istuvuudesta sai oikean kuvan. Eipä ruvennut painamaan säkää vaikka siirsin painoa epätasaisesti toiselle puolelle (siis tietenkin istun ratsastaessa aina suorassa ;) ) ! Satula oli myös pehmeämpi istua ja ostopäätös syntyi samalla. Lemetex poistui tallilta Annen kainalossa...

Pisteenä i:n päälle satula topattiin heti. Satulaseppä oli toppaamassa satulaa toiselle hevoselle ja siinä sitten samalla vauhdilla topattiin meidänkin uusi (vanha) satula, jonka toppaukset olivat jo vanhat ja epätasaiset. Toppaukset painuvat oikeaan muotoon kun satulaa ruvetaan käyttämään eli ei mitään paineita - täytyy vain istua tasapainossa keskellä, ettei ne painu epätasaiseksi... Ei paineita, ei!

Luulenpa, että pikkuhiljaa rupean kävelemään Viiviä selästä käsin nyt kun meillä on sopiva satulakin. Se on takaa vielä hieman ep, ravissa epäpuhtauden parhaiten huomaa..

Polvet voivat tulla tulevaisuudessa aiheuttamaan päänvaivaa, sillä niissä on ylimääräistä liikettä. Heidi taas eilen kävi Viivin hieromassa (kolmas hieronta) ja oli polvista kyllä huolissaan... Toivotaan, että niiden kanssa selvitään pitkään hyvin.

Kävin pari tuntia sitten laittamassa heposet ulos ja nyt hörpöttelen aamukaffen rauhassa ennen kuin lähden agrimarketista purujen hakemaan. Mukavaa viikonloppua :)

2 kommenttia:

  1. Samalla penkillä mennään myös meillä, mikäli tulevat kokeilut nyt sujuvat mallikkaasti. Vessin kohdalla haaste on myös nimenomaan säkä ja Kiefferit tuntuvat olevan siltä osin ylivoimaisesti sopivimmat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiefferit on kyllä perushyviä satuloita ja käytettynä merkkisatulaksi edullisia. Oli meillä tosin pari sellaistakin kiefferiä, jotka eivät sopineet. Satulan leveys oli oikea, mutta rupesivat silti kallistuessa painamaan säkää sivulta. Toppaus on toki myös tärkeä, että se on tehty oikein. Meillä oli tuuria kun oli loistava toppaaja tallilla samaan aikaan :)

      Poista