keskiviikko 13. heinäkuuta 2011

Voihan vessan oven kahva!

Pidin pienenä Uppo-Nallesta ja Uppis käytti sanontaa "Voihan vessan oven kahva!" Ja jos joku kielipoliisi häiriintyy siitä, että tuo on kirjoitettu erikseen niin luulenpa tämän olevan yksi niistä sanoista, jotka voi kirjoittaa eri tavoin ;).

En tiedä mitä pitäisi kirjoittaa kun ei oikein ole päässä yhtään mitään. Nyt tuntuu juuri siltä, että hanskat tiskiin vaan, mutta kaipa tästäKIN taas yli mennään. Mitään ihmeellistä siis ei ole tapahtunut. Ei ole ollut mitään maata kaatavaa katastrofia joka nää fiilikset aiheuttaisi.

Itseluottamus on jossain ruohonjuuritasolla - ehkä vieläkin alempana jos mahdollista. Huomenna aamupäivällä olisi tarkoitus mennä tallille ja ratsastaa itsekseen... Lähinnä tällä hetkellä mietin ratsastanko ja pilaan hevosen vai juoksutanko vain. Silloin hevosen ei tarvitse kestää selässään rimpuilevaa ratsastajaa.

Tuntuu, ettei sellaista kultaista keskitietä ole mailla halmeilla... Mulla ei taida ikinä olla sellaista oloa, että ratsastus meni "ihan ok". Se on yleensä joko tuntunut hirmu vaikealta tai tanssilta yhdessä hevosen kanssa. Ihan sama kun se, että kun mä korjaan jotain ei siinäkään ole kultaista keskitietä. Mä joko en huomaa korjata tai sitten ryntään korjauksen ja teen aaaaaivan liiiiikaaaa. Opinkohan koskaan oikeasti lukemaan hevosta...

Toisinaan tuntuu, että olen haukannut liian suuren palan asettaessani itselleni tavotteita. Olisiko tie helpompi jos olisin pohjalle ratsastanut 20 vuotta, osaten vaativan koulun liikkeitä, hevosen kokoamista jne. Silloinkin toki ratsastus olisi CR:n myötä mennyt uusiksi, mutta mulla olisi ollut ihan erilainen tatsi hommaan. Vai olisiko? En tiedä.. Enkä saa koskaan tietääkään...

Jos tämä harrastus jotain opettaa niin pitkäjänteisyys on aika kova sana. Mikään ei tapahdu nopeasti eikä tuloksia näy lyhyessä ajassa. Toivottavasti 10 vuoden päästä kuitenkin näkyy jo jotain :D

4 kommenttia:

 1. Uppis on ihana, jokainen runonallen kirja on kuuntelukasetilta kuunneltu pariinkin kertaan... :) <3
  Samoja fiiliksiä kuin sulla. Miksi mennä kentälle pyörimään ja pilaamaan hevonen, pari viimeistä ratsastuskertaa on mennyt siihen että olen vaan jäänyt vetämään ja nyppimään suusta ja tekemään kaiken niin epäjohdonmukaisesti kuin voikaan. Eetukin on keksinyt että helpottaa jos lukitsen niskan ja puren kuolaimeen kiinni, ai kauheeta miten huono fiilis selässä... Jos tässä pari viikkoa palaisi ihan basic-juttuihin eikä edes yrittäisi ryhdistää hevosta. Plääääääääh. Kyllä se tästä :D

  VastaaPoista
 2. Milla! Uppis on myös videona - kunnon vanhana VHS-kasettina ;).

  Juu ja kun kaikkiin hienoihin fiiliksiin lisätään se, että olen ainoa ratsastaja joka saa Viivin näkemään mörköjä niin way to go Anna.

  Tänään yli tunnin keskityin vain siihen, että mitään mörköjä ei missään ole. Onnistuttiin lopputuloksessa, Viivi olisi halunnut jäädä mörkönurkkaan syömään. Ohjan ja pohkeen käyttö on aivan takapuolesta, tasapaino on takapuolesta, kaikki on takapuolesta! Ärm...

  VastaaPoista
 3. Heippa Anna. Haluaisin tarttua tuohon "pohjalle ratsastanut 20 vuotta, ja sittenkin menisi ratsastus uusiksi cr:n myötä". Koska olen juuri tätä miettinyt kun ne ihmiset joilla on oikeasti hyvä istunta, ja osaavat vaativan asioita niin onko sillä väliä miten hyvä istunta ja hevosen tasapainotus ja tahditus on opittu?
  Ja onko mahdollista ylipäätään enää sillä tasolla ratsastaa "väärin", eli vaikka sitä "pakottamista ohjan ja pohkeen väliin".
  Kyllä kai sen tason ratsut kulkevat jo oikealla tavalla koko selkää hyväksi käyttäen? Ja hevoset kootaan eteenpäinpyrkimyksellä eikä niitä pakoteta enää mihinkään muotoon?
  Siis en todellakaan tiedä, mutta ainakin näyttävät kulkevan oikein.
  Eikä vaativien liikkeiden suorituksiin enää voi löytyä ponnua ja eteenpäin pyrkimystäkään jos hevoset eivät halukkaasti ja oikein itseään kantaen liiku eteenpäin??

  Eli tarkoitan siis pohjimmiltaan sitä että cr-tekniikka ei lienee voi tuoda tuolla tasolla mitään maata mullistavaa enää, vaikka asiat kerrottaisiinkin uudestaan vähän eri tavalla. Toki aina ja kaikilla on varmasti parannettavaa istunnassa ja apujen käytössä yms.

  Ja tähän liittyen olen miettinyt valmentavatkohan huippuvalmentajat jo tietämättään vähän cr:n perustein..? Itselle ainakin on tosi luontevaa vaihtaa ajatusmaailmaa cr:n suuntaan, nyt siihen tutustuttuani(SANAHIRVIÖ kirjoittaa!!) kun olen jo huomaamattani vähän siihen suuntaan ratsastellut.
  En siis koe asiaa ylitsepääsemättömän vaikeana, että nyt koko ratsastus menee uusiksi ja täytyy opetella kaikki a:sta ö:hön. (Olen tämmöinen koulutuuppari, en kyllä todellakaan mitään vaativa- tasoa :)

  Ehkä en ole vain tarpeeksi taitava ja kokenut cr:n asioissa ja ratsastuksessa ylipäätään, etten vielä tajua kuinka vaikeita asioita ne oikeasti onkaan...? Olen vielä autuaan tietämätön :D T: Hanna

  VastaaPoista
 4. Kiitos Hanna pitkästä kommentistasi. Mä vastaan sulle ajatuksella ja ajan kanssa kun saan sanat jotenkin järjestykseen :D. Nyt juuri ei järki juokse riittävästi...

  VastaaPoista