sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Kuka olet?

Olen ollut hyvinkin yllättynyt, että käyntejä blogissa on reippaasti yli tuhat. Vain viisi on "uskaltanut" rekisteröityä lukijaksi. En kuitenkaan usko, että nuo käynnit ovat kirjautuneet ainoastaan viideltä ihmiseltä ;)

Toivoisin kovasti, että uskaltautuisit jättämään kommentin vaikkapa tähän viestiin. Minua kiinnostaa suunnattomasti millaiset ihmiset ovat kiinnostuneet blogista :). Jos et halua nimeäsi laittaa niin ei se mitään. Mutta jos vaikka ratsastushistoriaa? Onko kokemusta CR:sta? Mikä blogissa erityisesti kiinnostaa? Minkä ikäinen olet (ei tarvitse päivän eikä edes ihan vuoden tarkkuudella laittaa, mutta jotain haarukkaa)? Mitä kautta löysit blogin?

Olisin veri veri häpi vastauksista :).

14 kommenttia:

 1. Täälläpä 21-vuotias Lukija. Blogin löysin Millan blogin kautta, silloin kun se aikanaan siellä linkitettiin. Tykkään lueskella blogeja, joista voin lukijana kerätä itselleni ajatuksia, korjausideoita ja nähdä kuinka itsellenikin tuttuja ongelmia korjataan. Napsin myös kivoja harjoituksia aina mukaan.. :) Siksipä myös tämä blogi on valikoitunut siihen joukkoon, jota säännöllisesti tykkään seurata.

  Ratsastanut olen ihan pienestä asti. Omaa hevosta minulla ei ole, mutta käyn säännöllisesti ratsastuskoulun tunneilla, valmennuksissa ja ratsastan kavereideni hevosilla. Jokunen vuosi takaperin olin hyvinkin hurahtanut lukemaan ratsastuksen teoriaa (jolloin myös CR-kirjat tuli pureskeltua läpi) Tällöin kävin siis myös muutamalla CR-ohjaajan pitämällä tunnilla, kun sopivia tilaisuuksia sattui kävelemään eteen.

  Purin kuitenkin itseni tällöin ehkä jopa liian pieniin osiin jolloin ratsastukseni kokonaisuutena kärsi. Nyttemmin olen enemmän vain pyrkinyt ratsastamaan, ratsastamaan ja ratsastamaan sen kummemmin hengityksiä ja oikeaoppisia joustoja miettimättä. :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos kattavasta vastauksesta! Itsestäkin joskus tuntuu, että kaikki menee niin pieniin palasiin, ettei itsestään saa enää mitään tolkkua. Liikkuvia osia on liikaa. Itse turhaudun, mutta onneksi sitten onnistuneet kokemukset antavat pontta eteenpäin :).

  VastaaPoista
 3. Hei!
  Tunsin heti pistoksen omassatunnossani lukiessani tämän postauksesi. Tunnustan, olen jo hetken aikaa seuraillut blogiasi, mutta en ole jättänyt jälkiä enkä klikannut itseäni lukijaksi ennen kuin nyt. Sitä vain joskus käy niin, että käy blogissa, käy toisenkin kerran ja sitten sitä onkin jo lukija, mutta koska Google Reader mahdollistaa nopean blogien lukaisun, sinunkin blogiasi tulee seurattua ilman että itse asiassa tarvitsee vierailla blogissa, eikä edes huomaa että ei olekaan lukija.
  Mutta vahinko on nyt korjattu ja klikkasin itseni lukijaksi! Olen 32-vuotias aikuisiällä ratsastuksen aloittanut "täti". Pääsen tunneille hädin tuskin kerran viikossa (kahden pienen lapsen äitinä kaiken maailman tauteja riittää tappamaan harrastamisen), joten itse ratsastuksen lisäksi yritän tehdä ajatustyötä oppiakseni lisää ja kompensoidakseni satulassa menetettyä aikaa. Sinun blogisi on oivallinen apu ajatusten herättämisessä, kiitos siitä! Itse CR on mielenkiintoinen ja hyvin tehokas tapa miettiä asioita ja tehdä ne, joten yritän imeä siitä mahdollisimman paljon vinkkejä omaan satulassa matkustamiseeni... :)
  Mukavaa kevään jatkoa ja iloisia heppahetkiä!

  VastaaPoista
 4. Oikeasti ajatustyö on tosi hyvää. Kun ymmärtää jonkin asian miten se pitää tehdä, on helpompaa yrittää pyrkiä siihen. Itsellekin monesti on käynyt niin, että Anne-ope on sanonut jonkin asian lukuisia kertoja ja yhtäkkiä tulee OIVALLUS. Edelleen suosittelen Centered Riding (Sally Swift) kirjoja ja jos englanti vaan taipuu kannattaa lukea Theresa Sandinin tekstejä niin oppii ymmärtämään hevostakin PALJON paremmin :). Kiva kun jätit jälkesi!

  VastaaPoista
 5. Moi Anna! Blogisi löytyi, kun Annen sivuille ilmestyi linkkipäivitys. Ja miksi seuraan Annen sivuja? Viime syksynä rohkaistuin tutustumiskäynnille Annen luo - ratsuna eräs kuvankaunis tamma... taisipa olla Viivi nimeltään ;) - ja sovimme pientä jatkokurssitteluakin talven mittaan, kun yllättäen (?!) huumaannuin saamistani opeista. Julman talven olosuhteet ei sitten suosineetkaan suunnitelmiamme, mutta nytpä jo polttelee pian päästä kevään kurssille mukaan :D Enempää en nyt aio tässä avautua julkisesti, sen verran vain, että täysin alkutekijöissä olen tällä hienolla saralla, enkä pitkällä noin muutoinkaan... Mutta ehkä tavataan Viivin karsinalla, ja joka tapauksessa saat minusta nyt myös blogisi seuraajan!

  VastaaPoista
 6. Heippa kaimaseni!

  Taisin joskus jo mainitakin täällä käyväni, mutta nyt lätkäisin naamanikin tuonne alas näkösälle.

  Itse ehkä heppahistoriani tiedätkin, mutta kerrottakoon muillekin, että oon erittäin satunnaista hepoilua harrastanut viime vuosiin asti. Jonkin verran ratsastustunteja, myös CR:a pintahipaisuna, pari vuokraheposta ja sattumien kautta lv-tamman omistajaksi.

  Viime kuukausina olen tosin terveydentilani vuoksi ollut satulasta poissa ja lähinnä katsellut muiden ratsastelua ja toiminut itse maasta käsin. Toivoisin kuitenkin pääseväni selkään ja tutustumaan CR:n saloihin, taas.

  VastaaPoista
 7. Kiva Pauliina kun jätit kommentin ja kerroit Annella käyneesi :)

  Olipas Anzu hämäävä tuo Anna -nimi, kesti hetki ennen kuin tajusin kenestä on kyse :D.

  VastaaPoista
 8. No tajusin vasta myöhemmin, että se merkkas mut Annana jostain syystä. Ja IRL-ihmiset ei tajua, ettei mua kukaan tunnista Annana :D

  VastaaPoista
 9. Moikka moi! Oon 27-vuotias vasta 1,5 vuotta ratsastellut "tätiratsastaja". Vaikka en vielä kovin vanha olekaan, kehoni fysiikka vaan on sellainen että ratsastus on äärimmäisen vaikeaa. Ihan samojen ongelmien kanssa painiskelen aina ratsastaessani ja olenkin paljon lueskellut kaikkea mahdollista ratsastukseen liittyvää ja kovin haluan oppia ratsastamaan pienin avuin ja niin että se on hevoselle helppoa. Tällä hetkellä taidan olla aikamoinen taakka kun en pysty itseäni pitämään tasapainossa ja voin vaan kuvitella hevosen tuskailua minun kanssa :) kunhan nyt pääsen taas tunneille säännöllisemmin ni saan taas otetta harrastukseen. Blogisi löysin palikkaratsastajan blogista ja olen molempien juttuja lueskellut nyt pari kuukautta. Saan teiltä paljon hyviä vinkkejä ja tsemppiä harjoitteluun! Kiitos! :)

  VastaaPoista
 10. Minäkin olen Millan blogista löytänyt tieni tänne. Oikein mielenkiintoista pohdintaa samoista teemoista, mitkä itseä kiinnostaa. Itse tuskastelen ihanan vuokrahevosen kanssa ja blogeista saa hyvää vertaistukea, vaikka vain lukijana. :) Olen vasta aikuisiällä aloittanut "oikeasti" ratsastamaan, ja kouluratsastushurahdus pahenee vuosi vuodelta. Itse asiassa olen menossa Annelle (osittain teidän kirjoitusten innostamana) kurssille, mitä tuskin maltan odottaa.

  VastaaPoista
 11. No nyt vasta löysin blogisi kun kävit omaani kommentoimassa. Olen ollut CR-tunneillakin ja kaveri välillä opettaa Wendy Murdoch -opeilla. Mun vaki opettaja on ihan "tavallinen" kouluratsastaja mut sekin opettaa aika samantyyppisesti. Ylipäätään kehotietoinen ratsastus kiinnostaa. Olen siis 41v ja ratsastanut tiiviimmin viitisen vuotta, aiemmin vähemmän ja harvemmin, mutta kuitenkin 9 vuotiaasta saakka. Oma poni on ollut pian kolme vuotta (7 v. IC-ruuna).

  VastaaPoista
 12. Kiitos kommenteista :)). Eiköhän näistä saa taas uutta intoa kirjoittamiseen kun tietää, että aiheet kiinnostaa. Nautippa Kati kurssista ja varo - se on hyvin koukuttavaa ;).

  Kommentoikaa ihmeessä jatkossakin jos kirjoituksista herää ajatuksia :). Oikeita ja vääriä vastauksia ei ole vaan kaikki pohdinta on sallittua!

  VastaaPoista
 13. Löysin blogisi ihan just äsken blogilistalta hakusanalla "ratsastus". Asun tällä hetkellä ulkomailla, joten en saa ratsastuksen opetusta äidinkielelläni, niin etsin mielelläni vinkkejä kehittymiseen netistä.

  Ratsastushistoriani on tyypillinen, eli 10-vuotiaana aloitin ja noin 25 v lopetin (ajan, rahan ym puutteeseen). Yli 10 v tauon jälkeen sitten aloitin pari vuotta sitten uudelleen ja nyt omistan elämäni ekan oman pollen. Olen ensisijaisesti esteratsastaja, mutta perusratsastuksestahan hyppäämisessäkin kaikki lähtee.

  VastaaPoista
 14. Minä puolestaan tulin blogiisi Palikkaratsastajan blogin kautta. Olen kolmekymppinen tuntiratsastelija ja vuokraan myös kerran viikkoon yhtä yksityishevosta. Nuorempana ratsastin kymmenisen vuotta, sitten oli taukoa muutama vuosi ja nyt olen taas keikkunut säännöllisesti hevosen selässä nelisen vuotta.

  CR:ään olen tutustunut muutamalla kurssilla ja kirjojen kautta.

  VastaaPoista