sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Vinokas keilaa

Vinokas on sienilaji, joten varsinaisesti sillä ei ole mitään tekemistä ratsastuksen kanssa. Monet haut kuitenkin antavat kuvan vinokkaista, joiden lakkiosa on hyvin epäsymmetrinen. Siltä tuntuu tällä hetkellä! Olen vinossa - todella vinossa. Käteni eivät osaa toimia enkä osaa käyttää ohjaa oikein. Joko ohja on liian kireä tai liian löysä (useimmiten liian löysä), käteni lukkiutuu harjaan enkä ymmärrä, että kädet ovat ruumiista erilliset osat ja lisäksi niitä on kaksi erillistä eli niiden ei ole pakko tehdä samalla tavalla.

Miten keilaaminen sitten liittyy ratsastamiseen tai vinouteen? Olin eilen keilaamassa (eilinen oli elämäni kolmas kerta kun keilasin) ja ensimmäiset keilapallot menivät jatkuvasti vasemmasta rännistä keilojen ohi vaikka kuinka lähetin ne matkaan radan keskeltä. Tässä vaiheessa mainittakoon, että olen oikeakätinen. Mieleeni tuli kehoni vinous, vasen puoliskoni on jäljessä eli oikeaa taaempana. Kun tämän sisäistettyäni ennen pallon lähetystä siirsin vasenta puoltani eteenpäin, alkoivat pallot kulkea suorempaan (joo tekniikka ehkä hieman hakusessa) ja teinpä muistaakseni kolme kaatoakin! Nyt tämä sama kehon oikaisu pitäisi saada siirrettyä ratsastukseen. Vasen hartia eteenpäin niin kehon diagonaali (meniköhän sana oikein) suoristuu. Kyllähän minä sen tiedän, mutta miksihän se on aina niin vaikeata ja välillä tuntuu jopa mahdottomalta?!

Pointti? No pointtihan on se, että kehoaan tarkkailemalla voi huomata asioita muuallakin kuin hevosen selässä. Joskus juuri ne muissa yhteyksissä havaitut asiat tulevat avuksi ratsastukseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti