tiistai 16. marraskuuta 2010

Ältsin kiva tunti :)

Täytynee myöntää, että tällä(kään) kertaa mun aivokapasiteetti ei riitä kovin syvälliseen pohdintaan - sen verran on jälleen mehut pois. Pakko kuitenkin kirjoittaa muutama rivi ja kertoa, että olipa harvinaisen kiva tunti ja aika erilainen kuin aiemmin.

Meitä oli tunnilla kaksi ja jäätiin kahdelle pääty-ympyrälle. Leveyshalkaisijan puoleinen osa ympyrästä piti mennä käyntiä ja lyhyen sivun puoleinen kevyttä ravia. Kevyesti oli tarkoitus pompauttaa hevonen raviin ja sitten taas keventää se käyntiin. No… tota… Kai siellä pari onnistumista oli? Tais olla ratsastaja vähän jumisnaakkelissa? Kenties? On muuten TODELLA vaikeata olla ottamatta ensin kädellä ja sitten keholla. Järjestys kun pitäisi AINA olla se, että ensin keho, sitten käsi (jos kättä nyt ylipäätään tarvitaan)! Ajatellaanpa vaikka niin, että mulla olis metallia suussa ja joku nykäsis, että “hei sun piti pysähtyy” “no kiva kiitti, oisitko voinu kertoa sen eka vaikka ihan sanallisesti niin olisin voinu tietää?!” Että näin. Jos tämän yrittäis jatkossa muistaa. Ja muistakaa, että on kaksi suuntaa, johon ohjaa ei saa käyttää! Taakse ja alas. Kieli on hevosen herkin lihas ja siihen sattuu jos vedetään taaksepäin tai painetaan ohja alas :(.

No - toinen harjoitus. Siirtymiset käynnistä laukkaan ja kevyen ravin kautta takaisin käyntiin. Sitten taas homma uudelleen - ympyrällä. Tarkoitus oli tehdä ympyrällä mahdollisimman monta tällaista siirtymisharjoitusta. Varsinaisesti en tainnut yhdelle ympyrälle ehtiä kovin montaa siirtymistä tekemään, mutta oikeassa kierroksessa oli aika kivoja nostoja! Kertaalleen meinasi polle lähteä kuin tykinsuusta kun emäntä taas päätti antaa vähän turhan reilut laukka-avut. Olis taas vaan riittänyt lupa laukata. Mikä mielenkiintoista, mun keho toimi taas tosi hassusti. Ravissa ongelmat on oikeassa kierroksessa kun taas tällä kertaa laukassa ne olivat vasemmassa kierroksessa. En osannut olla keskellä, olin edellä, olin jäljessä, kallistuin sisälle. Vain pari onnistunutta nostoa ja niiden välillä onnistuin kuumentamaan hevosen niin, että se jännittyi niskasta. Pah ja pöh sanon minä :(.

Loppuverkassa tanssitettiin hevosta kevyessä ravissa. Piiiiiiiiieni ravi, viivettä Viiville, Anna PIIIIIIEEEEENIIII ravi!!!! Joo ei löytynyt kultaista keskitietä. Mun pitäis oppia oikeasti löytämään se sopiva ravi. Välillä Viivi kaahaa ja välillä taas turhankin hitaasti (eli juuri niinkuin ratsastajansa). Harjoitukset jatkuvat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti