lauantai 28. elokuuta 2010

Vieteri häntäluusta leukaan...

…oli tämän päivän mielikuva kun issekseni ratsastelin ja kevennystä harjottelin. Mä kevennän hirvittävän herkästi etupainoisena ja käyn keventämässä takakaarella kun pitäisi käydä keskellä satulaa. Herkästi myös heittäydyn liian löysäksi, jolloin Viivi ehtii pompauttamaan mut satulasta ylös. Kaikkihan me kuitenkin tiedetään, että satula on tulikuuma eikä sinne siis voi jäädä istuksimaan vaan sitä vain hipaistaan. Ilmeisesti mun ahteri siis kestää kuumuutta jotenkin erityisen hyvin - sen verran usein Viivi ehtii tönäisemään mut satulasta ylös. Tänään kuitenkin tapahtui jonkin sortin ihme, sillä kevensin ruttu vatsassa, tasapainossa ja jalat tukevasti maata kohti. Hieman levottomat jalat mulla oli (meinasin antaa pohjetta koko ajan)… Juu mutta tosiaan jäntevyydessä auttoi se ajatus, että mun häntäluusta menee vieteri leukaan ja se vetäisee mut heti ylös satulasta. Tämän ajatuksen voimin tunsin myös sen miten hevonen allani jäntevöityi :).

Ohjien kanssa on myös ongelma. Mä lasken ne jatkuvasti löystymään. Tänään oikein keskityin siihen, että pidän molemmista ohjista saman nappulan kohdalta kiinni. Silloin ainakin tiedän, että ohjat myös ovat yhtä pitkät - paitsi jo jompi kumpi puolista on hidas/jäykkä eli yleensä vasen puoli. Tänään Viivi pari kertaa huomautti mulle kääntämällä päätään, että päästäs eukko sitä ohjaa sieltä vasemmalta. Pää suoristui välittömästi kun kiinnitin huomiota vasempaan puoleen.

Laukat onnistui! Kaunis rauhallinen laukka, jossa jäin istumaan takajalkojen pälle ja hevonen meni ihanasti pyöreänä. Tein vain kaksi pääty-ympyrää molempiin suuntiin, koska meni niin hyvin :).

Muutenkin tein paljon voltteja ja ympyröitä - ihan vain käynnissä. Ai juu joo ja sitähän mun piti hehkuttaa, että löysin kerran aivan mahtavasti sen tunteen kun takajalat on riittävän nopeat ja liikee jatkuu kypärännupista ylös, samalla kun ohjasta on imu kuolaimeen. Mulla on siis käynnissä todellisia ongelmia saada rytmitettyä käynti. Jes!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti