torstai 5. elokuuta 2010

Kun ei se käänny vasemmalle

Ihan noin niinkun pikaisesti kirjoitan tässä touhun lomassa kun huomenna on lähtö viikonlopuksi reissuun.
Kävin tänään ratsastamassa itsekseni. Käynti meni.. No.. Käynti meni miten meni. Olen tavattoman surkea löytämään imua takajaloista käynnissä, saatika jatkamaan sitä kohti kuolainta. Tämä vaatii lukuisia kertoja harjoitusta. Ja niinhän se on, ettei ratsastusta opi ikinä. Paremmaksi siinä voi tulla, mutta ei koskaan täydelliseksi!

Mutta niin että siitä kääntymisestä… vasemmalle… pääty-ympyrälle… käynnissä… Ensin se kääntyi ja sitten se rupesi puskemaan lapa edellä suoraan. Minä siinä sitten ihmettelemään, että mikäs nyt tuli? Yllättävää sinänsä, mutta vika ei taaskaan ollut hevosessa vaan ratsastajassa. Kun keskityin ottamaan ulkopuolelta liikettä ylös, kääntääkseni hevosta vasemmalle, päätin sitten unohtaa sisäpuolen kokonaan. Oikea istuinluu jumittui liki paikalleen, painaen kohti hevosen selkärankaa kohti eli käskien hevosta ulos. Tietysti hevonen haluaa väistää istuinluun painetta. Tässä kohtaa tulee mieleen vanhat opetukset, että vedetään sisäohjasta kun halutaan saada hevonen kääntymään. Silloinhan nimenomaan ratsastajan paino siirtyy siten, että sisäistuinluu painaa hevosta ulos. Kokeilkaa vaikka laittamalla käsi kovalla penkillä istuinluun päälle! Tai jos ei toimi niin sitten mun kroppa on jotenkin kummallinen. Ja kun hartioiden pitäisi olla samassa linjassa hevosen lapojen kanssa niin nehän karkaa heti eri linjaan jos ohjasta vetää. Loogista - vaan siltikin vanhat tavat yrittävät pintaa.
Ravipätkät onnistui tänään kivasti! Joskin pääasiallisesti tein käyntiharjoituksia ja tunnustelin. Mutta niin.. Ravissa pääty-ympyrällä hoin itselleni: Vasen käsi antaa, pitkä sisäkylki, jalkapohjat maata kohti, pää suoraan, katse laajasti kauas, ulkojalan päälle, vyön kohdasta taakse… Mitä teki Viivi? Kiitti kauniisti mennen peräänantoon :). Jälleen huomasin, että silloin kun tuntuu siltä kuin paino olisi ulkona, olen oikeasti vasta keskellä.

Huomenna aamulla harjoitukset jatkuvat, mutta blogia en ikävä kyllä ehdi päivitellä ainakaan viikonlopun aikana… Mukavaa viikonloppua kaikille!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti